Niet alleen april doet wat hij wil!! (Revalideren kun je leren 4)

In April ging het verloop van mijn revalidatie, net als het weer, nog heel grillig. Dat kun je teruglezen in mijn vorige maandoverzicht. Toch was er eind april echt al een stijgende lijn te zien die voor mijn gevoel steeds sneller ging. En ik kan je nu vertellen, deze lijn zette zich in Mei voort.

Zin om naar mijn werk te gaan!

Hoewel het weer in mei toch nog veel dagen koud en nat was, helemaal niet het weer zoals je van mei hoopt, werden de vervelende dagen met weinig energie steeds minder. Ik merkte dat de stijgende lijn, die in april ingezet was, zich doorzette. Begin mei kon ik, op goede dagen, twee uur achter elkaar werken op de groep, dit betekent voor mij dat gewoon werken op mijn eigen groep weer heel dichtbij komt. Vanaf 3 uur kan ik namelijk weer intallig, i.p.v. boventallig, ingepland worden. Ik merkte ook dat de dagen waar we veel buiten konden zijn met de kinderen me makkelijker afgaan dan binnen. Binnen zijn er zoveel meer prikkels! Meestal biedt ik me dan ook als eerste aan om met de kinderen naar buiten te gaan. En door iedere keer, op goede dagen vooral, langer te blijven kan in inmiddels 3 uur werken op de groep. En dat is zo fijn, in juni ga ik dit continueren en na mijn vakantie ga ik dit weer rustig uitbreiden. Ik merk dat nu het werken me weer beter afgaat ik ook met veel meer plezier op de groep sta en echt weer zin krijg om naar mijn werk te gaan. Eerder was mijn werk een soort bezigheidstherapie, maar ik kan nu echt weer wat.

Hoe dat ging met fietsen

Begin deze maand had ik een afspraak bij de sportarts, ik wilde nu toch wel eens weten of ik al kon gaan trainen. Ik kreeg het antwoord wat ik wel verwachte, maar waar ik niet op gehoopt had.

Het beginnen met trainen zat er nog niet in. Wel mocht ik blijven fietsen zoals ik de afgelopen tijd al deed. Ik fietste al 3 à 4 keer in de week 1 tot 1,5 uur. Dit mocht ik blijven doen en als het heel goed ging mocht ik dit uitbouwen naar 4 à 5 keer in de week. Zoals ik eerder al zei werkte het weer niet echt mee deze maand en is het voornamelijk bij 3 of 4 ritten in de week gebleven. Wel ritjes waar ik intens van genoten heb, want alleen maar vogelkijktrainingen. Soms in het wiel van Mick, hoewel dat wel veel vraagt van mijn concentratie, wat weer zorgt voor hoofdpijn.

Toch merk ik alleen maar vooruitgang op de fiets, de hersteltijd die mijn fietscomputer aangeeft wordt iedere keer minder en ook geeft hij aan dat ik een betere prestatieconditie heb.

Ik heb zelfs een hele mooie uitdagende fiets/zangdag voltooid het laatste weekend van juli. Ik ben naar Wageningen gefietst om te repeteren met Queens Musicaltheater en daarna ook weer terug naar huis gefietst. Daarmee had ik 70km op de teller staan.

De laatste 15km waren eigenlijk wel te veel, maar gelukkig mocht ik na deze inspanningen op het balkon op de bank liggen en werd ik verzorgt. Wat een luxe!

En verder..

Privé afspraken springen er naast al deze vooruitgang wel een beetje bij in. Toch had ik wel wat leuke dingen gepland. Zo ben ik met mijn mama een weekendje weg geweest naar Zeeland en hebben we daar uitgewaaid op de dijk en een superleuke fietstocht gemaakt op de tandem. Het was wel een weekend met veel meer rustmomenten dan dat ik die normaal zou nemen. Iedere keer na een activiteit ook even op bed liggen en bijkomen. Maar echt zo fijn om te merken hoeveel ik weer kan.

Na dit leuke weekend had ik een leuke verjaardagsactiviteit voor Mick. We zijn gaan Suppen! Wat was dat gaaf en ook heel inspannend, dit vergde nog wel veel van mijn focus en concentratie en helemaal naar de koppelpoort en terug was eigenlijk net iets te lang. Ik stapte met hoofdpijn van het Supboard af. Toch was deze activiteit voor herhaling vatbaar.

Nu gaan we op naar een zonnig juni. Met een sporttest, bij SMA Midden Nederland. Twee weken vakantie! En heel veel zonnig mooi weer!!

Wat kan ik al wel

Ik vind het wel leuk om hier een lijstje neer te zetten van wat ik al wel kan:

 • 4x in de week 1 tot 1,5 uur fietsen
 • 2,5 uur per dag werken op de groep
 • 2x in de week 1 uur krachttraining en balansoefeningen bij de fysio
 • 2 activiteiten per dag, dus een combinatie van werk en privé afspraak of werk en sporten of sporten en privé
 • Luisterboeken luisteren
 • 30 minuten lezen
 • Borduren/handwerken
 • Simpele recepten koken
 • Kleine boodschappen doen

Mijn doelen voor Juni

 • 3 uur intallig op de groep werken
 • Fietsen meer op gaan bouwen -> spannend wat er uit de sporttest gaat komen
 • Misschien ook alweer wat meer privé afspraken doen

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.