..zingen

Zingen kon Joyce al voordat ze leerde lopen, zolang iedereen in haar omgeving het zich kan herinneren maakt ze geluid en muziek. Het begon allemaal in de huiskamer, meezingend met de liedjes van Kinderen voor Kinderen. Dit bleek een goede voorbereiding want in 1994, nadat ze de provinciale finale van het Vara’s Kinderen voor Kinderen songfestival had gewonnen, stond ze in de landelijke finale die uitgezonden werd op tv. Dit smaakte naar meer en Joyce meldde zich aan bij jeugdtheaterschool Boemerang, waar ze haar creativiteit kwijt kon in verschillende musicals en producties. Ze volgde niet alleen lessen bij Boemerang, Joyce bezocht ook de popschool in Amersfoort waar ze les had van Monica Millar en verschillende workshops volgde. Al snel volgden ook optredens bij Productiehuis d*Amor. Joyce heeft meegedaan in verschillende producties, onder andere de Vurige stad en Rendez-vous, een mini-musical-zapp-soap.

In 2006 besloot Joyce dat ze naar het Conservatorium wilde.  In voorbereiding hierop nam ze les bij Eva Kieboom en in 2007 is ze begonnen maan het Artez Conservatorium in Zwolle waar ze les heeft gehad van Heike Rowold, Mariëlle Vester, Ronald Douglas en Astrid Seriese. Hier is ze in juni 2011 afgestudeerd aan de opleiding Zang Jazz & Pop, daarnaast heeft ze op het conservatorium in Arnhem ook een minor Muziektheater gevolgd. Ze heeft inmiddels verschillende workshops gevolgd bij onder andere Anne-Marie Speed, Sylvie Lane, Gaby Kaihatu, Nancy Morano, Dee Daniels en Adrienne West. Inmiddels heeft ze als zangeres opgetreden als solist bij Kerst aan de Eem, bij Big Band ‘On the Move’ uit Amersfoort en ”The Northern Swingband’ uit Drachten en treed ze op in verschillende andere formaties. 

Joyce treedt niet alleen op als zangeres, maar ze geeft ook al verscheidene jaren zangles bij Muziekschool Backstage en in haar privé lespraktijk in Amersfoort Vathorst. Daarnaast heeft ze twee jaar lang de muzikale leiding gehad van het popkoor van de samenwerkende parochies in Amersfoort. Dit koor zong verschillende genres uit de lichte muziek, zoals musical, pop en jazznummers.  Ook heeft ze een kinderkoor geleid bij Muziekschool Backstage.

In januari 2014 heeft zij de opleiding Docent Muziek aan het ArtEZ conservatorium afgerond. Het geven van een workshop voor een groep is dan ook geen enkel probleem.
De lessen van Joyce zijn gebaseerd op haar eigen ervaring met zangles gedurende de afgelopen 15 jaar. Joyce is jong begonnen, al toen ze 13 jaar was begon ze met haar eerste lessen. Ondertussen heeft Joyce veel workshops gevolgd, onder andere een level 1 & 2 van de cursus EVTS (Estill Voice Training System). Ook heeft ze verschillende workshops over podiumpresentatie en interpretatie mogen volgen.

Joyce heeft les gehad van:

Niek van Klaveren
Monica Millar
Marjan Tolboom
Eva Kieboom
Ronald Douglas
Astrid Seriese
Felix Schoonenboom
Heike Rowoldonald Douglas

Astrid Seriese
Felix Schoonenboom
Heike Rowold

Joyce heeft workshops gevolgd bij:
Sylvie Lane
Adrienne West
Anne-Marie Speed (EVTS)
Dee Daniels
Nanci Morano
Gaby Kaihatu