..fietsen

Ik kan me de eerste keer dat ik op een racefiets zat nog heel goed herinneren. Het was met mijn grote kleine broer. Het was de oude fiets van een van mijn ouders, veel te groot, maar hij zag er wel heel gaaf uit! Het was er zo een met van die schakelhendels aan de buizen. Als ik er op fietste kreeg ik altijd veel complimenten, wat een mooie oude fiets. Toch konden deze complimentjes niet op tegen de rugpijn en last van mijn nek die ik had aan het einde van de rit. Ik besloot om een fiets in de juiste maat te kopen, gewoon een beginners model. Helemaal niet duur, maar het was een verademing om hier op te fietsen.

IMG_1303

Na 10.000km was het bewijs geleverd dat ik genoeg fietste voor een andere fiets. Nu zul je gelijk denken dat het ging om betere specificaties; full carbon, beter schakelsysteem. Helaas dat was niet wat ik in gedachten had, ik wilde een zwart met roze fiets! Het werd een ‘Trek Silque SL’. Hier heb ik heel veel kilometers op gemaakt. Helaas heb ik deze fiets totalloss gereden, dus nu rij ik op een ‘Liv Langma’. Deze gaat met me mee op avontuur.

Meestal zijn we zo’n 6 tot 10 uur per week onderweg. En mijn fietsen die kennen me op mijn best en op mijn slechts. Tijdens een zware training vloekend op de fiets, maar ook op die mooie bergtop met dat fantastische uitzicht. Samen fietsen we met de mannen van  Snel Verzet Hoogland of met mijn vriend.

Als je me wilt volgen kan dat op Strava..