Een maand van afscheid..

In juni heb ik zulke mooie stappen kunnen zetten en dit heb ik in juli verder uit kunnen bouwen. Het weer werkte niet echt mee, maar juli stond voor mij ook voornamelijk in het teken van verder uitbouwen op het werk, omdat ik in augustus een spannend nieuw begin heb!

Allereerst werk

Het werk opbouwen ging echt super goed, ik kon van de net 3 uur werken die ik in juni bereikt had, uitbouwen naar ruim 4 uur werken. Op mijn eigen 8+ groep was dit heel fijn en ging echt super goed, met de jongere kinderen was dit vanwege de vele prikkels echt een uitdaging. Naast het werk bleef er dan ook weinig tijd en energie voor andere dingen over. Dit was voor mij wel een bewuste keuze, ik wilde namelijk zeker weten dat ik weer 4 uur per dag kan werken. Ik heb namelijk super leuk nieuws, ik heb een andere baan. De ‘kinderen’ waarmee ik ga werken zijn iets ouder en de communicatie zal gestructureerder verlopen als op de bso, daarmee zal het werk ook prikkelarmer zijn. Ik ga namelijk weer ’terug’ naar het mbo! Daar waar ik 10 jaar geleden begon, op ROC Midden Nederland, en geweldig op mijn plek zat. Nu zal de nieuwe werkomgeving in het begin echt nog wel veel prikkels geven, maar de basis is er in ieder geval.

Mijn ‘echte’ afscheid van mijn eigen groep heb ik in de laatste week voor de vakantie gevierd met oud Hollandse spelletjes! Wat was dat leuk met zaklopen, blikgooien, sjoelen, eierlopen en spijkerpoepen. Er was een heuse wedstrijd met als hoofdprijs een Donald Duck pocket. Alle kinderen streden natuurlijk mee om deze prijs te winnen. Nu is het vakantiebso waar het thema de Olympische spelen zijn. Ik ben druk bezig geweest met alle vakantieactiviteiten en het afronden van de administratie. Vandaag (2 augustus) was echt mijn laatste dag en het voelt wel raar dat ik niet meer terug ga naar de bso!

Fietsen

Met het fietsen had ik al een poos geleden groen licht gekregen om weer een intensievere training te doen. Het was tot nog toe niet gelukt een goed moment te vinden. Daarom besloot ik dat de dag voor mijn tweede vaccinatie perfect was om dit voor het eerst uit te proberen. Zes keer een blokje van drie minuten intensief fietsen, ik vond dit best weer spannend. Het ging best goed, de eerste vier blokken. Bij het vijfde blokje kreeg ik hoofdpijn en ben ik gestopt en in rustig tempo naar huis gefietst. ’s Avonds merkte ik echt wel dat ik mijn best gedaan had op de fiets, maar de klap achteraf was veel minder dan ik had gevreesd.

Na een goede nacht slaap voelde ik me zondag weer helemaal ok en had ik gelukkig helemaal geen last van deze intensieve training. Dit geeft een goed gevoel. Begin augustus mag ik het weer een keer proberen. Even weer een geschikt moment uitzoeken tussen alles wat ik gepland heb!

En het was maar goed ook dat ik er geen last van had, want er stond een druk programma op de planning voor die zondag. Naast de vaccinatie had ik ook nog de verjaardag van mijn bonus nichtje E. en de week erna begon mijn experiment van twee weken lang van 9 tot 13u werken!

En verder

Zoals ik al zei heb ik naast deze twee dingen weinig ondernomen, ik ben op kraamvisite geweest, wat best bijzonder is in Coronatijd. En heb een paar keer met vriendinnen afgesproken, lekker hangen in de tuin en samen eten. Privé afspraken red ik qua tijd ongeveer net zo lang als werk en daarom zet ik mezelf op een maximum van drie uur. Ook maak ik niet meer dan 1 afspraak per dag en omdat werk ook een afspraak is zie ik alleen mensen op de dagen dat ik niet werk. Voor nu is dat helemaal prima, want dit is voor mij een bewuste keuze.

Daarnaast heb ik ook mijn tweede vaccinatie ontvangen en het verbaasde me hoe veel en hoe lang ik hier last van had. Ik heb een week echt niet kunnen sporten, het was alsof ik stroop in mijn spieren had. Ik was met geen mogelijkheid vooruit te krijgen. Dit werd in de loop van de week wel beter, maar ik voelde het echt tot twee weken. We zitten nu in begin augustus en ik heb het idee dat ik er nu geen last meer van heb. Ik merkte dit voornamelijk tijdens het sporten bij de fysio en het fietsen.

Het trainen bij de fysio gaat ook heel goed, we zitten echt weer in een volgende fase. De fase van kracht opbouwen en dat is heel fijn. Meer spieren betekend namelijk ook weer harder kunnen fietsen en ik zou wel weer graag het tempo van voor Corona willen halen!

Al met al was juli een fijne maand, ondanks de vele regen, en heb ik echt superveel zin om aan augustus te beginnen.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.