Training..

Eenmaal besloten om te starten met het fietsen van wedstrijden wilde ik dit serieus aanpakken. Iets waar ik zelf helemaal geen verstand van heb is trainen. Mooie routes fietsen of meefietsen met de mannen van de tourvereniging, daar wordt je niet sterker van. Dus er moest serieus getraind worden, maar hoe doe je dat? 

Zelf heb ik namelijk helemaal geen verstand van trainen. Vragen als ‘Van welk soort training wordt je sneller?’, ‘Hoe zit dat met trainingszones?’, ‘Hoe vaak in de week moet ik trainen?’, ‘Hoe bouw je de trainingen op?’, maar misschien wel de belangrijkste vraag: ‘Hoe kan ik ooit het peloton bijhouden?’ Daar ga ik zelf het antwoord niet op vinden, dus werd er een trainer gezocht en gevonden in Jamie van Wielertrainer.com. 

trainingpeaks.com

In februari 2018 ging ben ik langs geweest voor een eerste kennismaking en de eerste inspanningstest. En er was een klik en na de test maakte Jamie een mooi plan voor het eerste seizoen en iedere week verschenen er 10 tot 15 trainingsuren in het programma van Trainingpeaks. Ergens halverwege het seizoen volgde er een test om te kijken of mijn zones veranderd waren. Wat een verbetering! De trainingszones werden aangepast en ik kon door met nog beter worden.  

Tijdens het seizoen veranderden de trainingen iedere keer en echt begrijpen deed ik, en misschien wel doe ik, het niet, maar trouwe volg ik iedere week de trainingen. En ik ben zoveel beter geworden. Ik kan je vertellen trainen helpt om beter te worden! En iets heb ik wel geleerd over trainen. En steeds beter snap ik waarom ik de verschillende trainingen in mijn schema zie staan. 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.