Calendars: Planner & Reminders van Readdle.inc (appreview)

Twee jaar geleden heb ik bij adhdcentraal laten onderzoeken of ik adhd had. De uitkomst was positief, en vanuit deze diagnose kwam een behandelplan. Onderdeel van dit behandelplan was cognitieve gedragstherapie. De eerste sessie heeft me het allermeeste rust gebracht, dit wist ik natuurlijk pas na afloop.

Stress

Deze eerste sessie ging over plannen, hoe plan je. Ik dacht zelf dat ik hier echt wel goed in was. Zo hield ik keurig mijn agenda bij in mijn telefoon, maar ook in mijn papieren agenda. Ik schreef de afspraken gewoon over. Daarnaast had ik ook een takenlijst, deze hield ik bij in de notities van mijn telefoon, maar ook in mijn agenda en in een schriftje. Oh ja, ook nog op verschillende losse blaadjes die overal in huis lagen. Dus al met al vond ik mezelf echt wel iemand die een goede planning had en mijn taken goed bijhield. Toch gebeurde het me regelmatig dat ik dubbele afspraken plande. Dat betekende stress voor mezelf en dat ik iemand teleur moest stellen.

Keuze

Tijdens deze sessie hadden we het over deze manier van afspraken en taken bijhouden. De psycholoog stelde mij voor een keuze wilde ik een digitale agenda bijhouden of een analoge. Allebei kan niet. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de agenda die je kiest ALTIJD bij je hebt. In eerste instantie maakte in een emotionele keuze. In mijn analoge agenda hield ik niet alleen mijn afspraken bij, maar hier plakte ik ook foto’s en herinneringen in. Als een soort dagboek/jaaroverzicht. Dit wilde ik blijven doen, dus mijn keuze viel op de analoge agenda. Toen ik in de trein naar huis zat ging ik hier nog eens goed over nadenken. Ik moest deze dan altijd bij me hebben, dus bij het ezelsbruggetje PTS (Portemonnee, Sleutels en Telefoon) kwam ook nog de A van Agenda. Nee, dit was niet handig. Ik had al moeite genoeg met dit rijtje. Dus ik besloot toch over te stappen op digitaal.

Apps

Maar dit bracht wel de volgende keuze met zich mee, welke app ga je dan gebruiken. In eerste instantie werd die google agenda, deze gebruikte ik al. Vooral de optie gedeelde agenda beviel mij erg goed. Voor de takenlijst ging ik de app Wunderlist gebruiken (nu Microsoft to do). Het digitaal bijhouden van mijn takenlijst en agenda ging heel goed. Toch werkte het overzicht van de google agenda niet voor mij. Daarom ging ik op zoek naar een andere app als agenda. Via de website ADDitude ontdekte ik de Calendars app van Readdle.

Overzichtelijk

En voor mij werkt deze app. Het overzicht van de week en de afspraken die je hebt op een dag, na elkaar, is voor mij heel duidelijk. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om taken toe te voegen aan je agenda. Hierdoor heb je een takenlijst en agenda in een. In je weekoverzicht zie je je afspraken en je taken.

Zelf gebruik ik altijd het weekoverzicht, dit geeft mij het meeste rust. Ik gebruik verschillende kleurtjes voor werkafspraken, prive-afspraken en studie. Zo heb ik een duidelijk overzicht. Omdat afspreken elkaar niet overlappen zie ik ook duidelijk wat ik doe op een dag. Als je het zelf fijner vindt kun je ook gebruik maken van een dag of week overzicht.

Naast dat ik het een fijne app vind, is het ook fijn dat de app gekoppeld kan worden aan je google calender. Hier kijk ik niet in, maar ik kan zo wel mijn agenda blijven delen. Zo weet mijn moeder ook welke afspraken ik heb in de week en of ik thuis ben of niet.

Ik vind het geld dat ik voor deze app betaald heb dubbel en dwars waard. Ik gebruik deze app nu al 2 jaar en ik zou niet meer anders willen. Voor mij dus een grote hulp bij het bijhouden van mijn afspraken. Natuurlijk gaat het soms nog wel eens fout, maar dat komt niet door het overzicht. Dan ben ik gewoon vergeten een afspraak in mijn agenda te noteren.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.