Zelf doen..

Ik denk dat iedereen dit herkent in iemand of misschien wel in zichzelf: “Nee ik kan dat best wel zelf, ik heb geen hulp nodig!” Ook ik herken deze eigenschap in alle dingen die ik doe. Het liefste zou ik alles volledig helemaal zelf doen of het nu om het schrijven van een werkstuk van mijn studie, het maken en herstellen van kleding, het onderhouden van mijn website, de klusjes in en om het huis of om het onderhouden van mijn fiets gaat. Het liefste zou ik alles zelf doen! Helaas kost alles zelf doen veel tijd en tijd is een van de weinige dingen die niemand vaak over houdt.

Maar soms, bijvoorbeeld op vakantie, is daar die tijd en rust om iets zelf te doen wel. Zo ook op mijn fietsvakantie in Sauerland. Mijn fiets schakelde eigenlijk al een poos niet lekker, ja dat ligt aan de afstelling van je derailleur, zover was ik al wel gekomen. Maar hoe ik ook aan het wieltje bij mijn achterderailleur draaide echt lekker schakelen deed mijn fiets nog steeds niet. Dan maar eens de voorderailleur bekijken, en ja hoor daar zag ik het probleem: de kabel was niet strak genoeg gespannen. Toen kwam de grote vraag durfde ik zelf de kabel los te draaien (ver van mijn fietsenmaker verwijderd) en op deze manier de de kabel weer netjes strak. Ik heb de gok gewaagd en daarna ook nog de buitenbanden vervangen. De glimlach was de volgende ritten niet van mijn gezicht af te slaan.

Zie je wel.. Ook dit kan ik best zelf!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.