Als het niet gaat zoals gepland (3)

En toen ging het wederom niet zoals gepland.. Ik zat onverwacht tien dagen in thuisquarantaine. De quarantaine waarmee je niets mag. Niet naar buiten en niet in de buurt van je naaste, huisgenoten, komen.

Boos dat was het gevoel dat overheerste de eerste week van mijn thuisquarantaine. Boos op de ouders die, naar mijn mening, een onverstandige keuze maken en hun kind naar de opvang sturen, terwijl vader thuis corona heeft. Zelf ben ik sinds de uitbraak van het corona-virus zo voorzichtig. Ik zie weinig mensen en houdt tot mijn dierbare vrienden 1,5 meter afstand, we spreken buiten af en ik houdt me strikt aan de regels. Ook ga ik ‘gewoon’ naar mijn werk, hoe spannend ik dit ook vindt. Het bleef bij deze familie niet alleen bij vader die besmet was met het COVID-19 virus, maar ook kind, dat bij mij op de groep zat, bleek corona te hebben. En dan ineens zit je tien dagen thuis. Tien dagen van mooi weer die ik ook op de fiets had kunnen zitten en had kunnen trainen. En dat maakt mij zo boos. Dit voelt zo oneerlijk, waarom kun je je niet aan de afspraken en protocollen houden.

De tien dagen vielen me zwaar, hoewel ik uiteindelijk een mooi doel had, ben ik een buitenmens dat niet naar buiten mocht. Het was; weg trainingsschema, weg wandelingen in het bos, weg vogelkijkritjes en tien dagen opgesloten in huis. Hoe blij was ik dat ik afgelopen donderdagavond weer op de fiets mocht stappen! En dit weekend een heerlijke heiderit kon maken, samen met mama, over de Edese heide. Ik heb hier, misschien wel meer dan anders, van genoten.

Dat doel wat ik in de vorige alinea noemde, werd wel heel belangrijk voor me. Als je zo tien dagen thuis zit heb je echt wel iets nodig om je op te focussen. Nu had ik mijn huis al opgeruimd volgens het ‘Marie-kondo’ principe. Maar daar waren nog wat taken uit ontstaan die ik niet opgepakt had. Een van deze taken is nu klaar. Ik ben bij met mijn fotoalbums, die ik altijd maak via Albelli. Ik kan dus gelijk in januari beginnen met mijn fotoalbum van 2020 en vanaf deze week staan ook 2015 tot en met 2018 in mijn kast!

Ik kan zeggen dat dit doel wat ik mezelf gesteld had me er wel doorheen gesleept heeft. Het gaf me echt richting, een taak. Je dagen duren namelijk heel lang als al je sportactiviteiten wegvallen.

En vanaf deze week ga ik mijn trainingsschema weer op te pakken. Drie keer in de week werken aan mijn kracht, met behulp van het Personal Body Plan. En kijken hoe ik mijn fiets, zwem en hardlooptrainingen ga inplannen. Allereerst de trainingen op de fiets met de KNWU Fondo app.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.