Fietsen in de Eifel

Dit jaar ging onze grote reis naar Japan niet door. Dus werd er een alternatief gezocht, het alternatief werd fietsen in de bergen, maar dan wel op maximaal een dag reizen van Nederland. Mochten de reisadviezen van het RIVM dan veranderen dan hadden wij in ieder geval de mogelijkheid om snel weer thuis te zijn. Uiteindelijk bleven er twee fietsgebieden over; de Vogezen en de Eifel.

Dus zo togen wij de dag na mijn verjaardag, met een volle auto en twee fietsen achterop, richting de Eifel. Er was een mooie strategische plek uitgekozen, zodat we de drie dagen dat we gingen fietsen drie verschillende richtingen uit konden. Dit heeft heel goed uitgepakt!

De eerst dag hebben we rondom de ‘Rursee’ gefietst. Hier zaten best wat pittige klimmetjes in, maar vooral de uitzichten over het water waren heel erg mooi! Ik heb voornamelijk afgezien in het wiel en niet kunnen rusten na de klimmetjes. De route hadden we gepland over autoluwe wegen en op het eerste stuk na, dat langs de 100km weg liep, was dit echt goed gelukt. We zijn langs twee hele mooie kloosters gefietst en het stadje Heimbach, wat er echt idyllisch uitziet met allemaal Duitse vakwerkhuisjes en een kasteel op de berg.

Natuurlijk kan taart natuurlijk niet ontbreken als je in Duitsland fietst, dus zijn we bij een klooster boven op de berg gestopt voor een ‘Kaffee und Kuchen’. Ik kan niet zeggen dat het een doorslaand succes was, want er waren ook wat wespen. Uiteindelijk heb ik mijn heerlijke Duitse taart lopend opgegeten. Na de heerlijke rit hebben we weer terug in het huisje de finish van de tour de France gekeken, want ook daar waren de routes op gepland!

De tweede dag stond de ‘Hohe Acht’ op de planning, ik kan niet met zekerheid zeggen dat dit de meest pittige klim was deze dag. Wel zaten er behoorlijk wat hoogtemeters in de route, waardoor ik op de terugweg op het vlakke heel rustig aan terug gefietst ben. Omdat we richting de Hoge Acht langs Nürburg kwamen, konden we natuurlijk niet zomaar voorbij de Nürburgring fietsen. En hier zijn we dan ook even gestopt. Helaas mag je als fietser niet even over het circuit fietsen, hoewel ze daar wel speciale dagen voor hebben.

De derde dag zijn we richting België gefietst. Ik denk dat ik dit de mooiste route vond van de drie. Nu had ik deze dag ook de beste benen, misschien dat het daaraan lag. Dat we in België waren hebben we alleen gemerkt aan het wegdek, want alles was nog steeds in het Duits geschreven.

Alle drie de routes hebben we gepland met Komoot, waar ik dan meteen ook maar het wereldpakket heb afgenomen. Het fijne van een route plannen met Komoot is dat je mooie stukken, die andere fietsers hebben gedeeld, aan je route toe kunt voegen. Zo hebben wij rond de Hohe Acht een hele bijzondere, en steile, klim gefietst. Iets van de Keuteberg alleen was het steile stuk veel langer. Ook hebben we een paar mooie fietspaden toe kunnen voegen. Het waren drie hele geslaagde dagen in de Eifel. Ik denk zeker dat we hier nog eens terugkeren!!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.