Geen simpel griepje..

Het is een beetje stil geweest hier de afgelopen vier weken. Dat kwam voornamelijk, omdat ik veel geslapen heb. Dat begon op maandag 30 november toen ik ineens een dag heel erg ziek was. Gelijk op mijn werk aangegeven dat ik ziek was en getest moest worden. Dit had nogal wat voeten in aarde, want, in tegenstelling tot de eerste keer dat ik getest moest worden, kwam dit keer de mail op mijn werk niet aan. Dinsdag is dit goedgekomen en kwam er alsnog iemand langs om de corona sneltest af te nemen.

Deze dame was het mailtje dat er een negatieve test was al aan het typen. Gezien haar ervaring en mijn uitleg de vorige keer dat ik getest was en hoe voorzichtig ik was, kon dit de enige uitslag zijn. Helaas na een paar minuten bleek het anders te zijn, de uitslag bleek positief. In dit geval is positief helemaal niet zo positief. Ik bleek besmet te zijn met het Covid-19 virus.

Nu leven mijn vriend en ik in zo’n klein appartement dat afstand houden praktisch onmogelijk is, het bleek dus onvermijdelijk dat hij ook besmet zou raken. En inderdaad, vijf dagen later bleek ook hij positief. Een periode van veel slapen begon, de eerste week heb ik alleen maar geslapen. Gelukkig leek het beter te gaan. Tenminste zolang ik niet teveel deed en gewoon op de bank bleef liggen.

Gelukkig ben ik redelijk sportief en zou het allemaal wel loslopen, dacht ik. Helaas bleek ook dit niet zo te zijn. Na 2,5 weken had ik nog steeds last van wat restklachten. De GGD adviseerde nog een weekje extra voorzichtig te zijn, maar ik mocht wel uit zelfisolatie en buiten weer een rondje lopen. Die rondjes lopen kosten heel veel energie, want ik ben nog steeds extreem moe. Van een uurtje buiten wandelen moet ik een dag bijkomen. Dat is een hard gelag voor iemand die altijd buiten te vinden is om te sporten.

Ik kan nu dus uit eigen ervaring zeggen, Covid-19 is geen simpel griepje. En hoe fit je ook bent, je kunt er behoorlijk ziek van worden en er lang last van houden. We weten nog helemaal niets over de gevolgen op lange termijn en dat maakt me soms best wel angstig. En dan vraag ik me af, wat is elkaar even iets minder zien voor een prijs, als je een besmetting kan voorkomen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.