Hoe 2020 anders liep dan gepland..

2020 liep op alle vlakken heel anders dan verwacht. Het was het jaar van plannen aanpassen en flexibel zijn. Als ik heel eerlijk toe moet geven ben ik niet altijd even goed in het aanpassen van mijn plannen. Als ik iets in mijn hoofd heb wil ik ook dat het gaat zoals ik het bedacht heb. Helaas gaat dit niet altijd en dit jaar ben ik mezelf extra vaak tegengekomen. Allereerst was er natuurlijk de Covid-19 pandemie, waardoor heel veel sportevenementen niet doorgingen. Weg doelen voor 2020, maar gelukkig bleef bij mij de motivatie om te fietsen wel. Al waren het voornamelijk vogelkijktrainingen. Van deze vogelkijktrainingen heb ik intens van genoten! Omdat er geen wedstrijden waren leek het mij een goed idee om extra te investeren in de basis voor de drie duursporten die ik doe. Daarom ben ik in deze periode ook begonnen met krachttraining. Deze krachttraining doe ik via Personal Body Plan, waar ze een schema maken speciaal op jouw doelen.

Ondanks de vele vogelkijktrainingen aan het begin van het jaar, werd het een jaar waarin ik niet zoveel gefietst heb als ik zou willen. Dat had met een aantal factoren te maken. Allereerst mijn fietsongeluk vlak voor de zomervakantie, waardoor ik 3 weken helemaal niet heb kunnen fietsen en daarna nog zeker ook een aantal weken minder kon fietsen als ik gewild had. Voor het ongeluk was ik aan het trainen voor onze vakantie in de bergen met een trainingsprogramma van Fondo, een trainingsapp van de KNWU. Maar 4 weken voor het vertrek fietste ik tijdens een training in de polder tegen een stilstaande auto aan. Mijn fiets lag in meer dan 3 stukken en ook ik ben niet helemaal ongeschonden uit de deze confrontatie met auto gekomen.

Hoewel mijn herstel voorspoedig verliep moest ik, midden in de Corona-pandemie waar fietsen zo gewild als toiletpapier waren, op zoek naar een nieuwe fiets. Deze heb ik uiteindelijk gevonden in Gelderland. Het is een Liv Langma geworden, in een net iets luxere uitvoering dan gepland, maar ja Corona. En op deze fiets heb ik gelukkig heb ik nog wel een aantal bergritjes kunnen maken en mooie beklimmingen gedaan. De koninginnenrit heb ik wel over moeten slaan, maar de fiets was na deze vakantie gelijk goedgekeurd.

Na deze vakantie moest ik vrij snel tien dagen in thuisquarantaine. Op mijn werk was ik in contact gekomen met een iemand die besmet was met het Covid-19 virus. Tien dagen niet naar buiten, dus ook niet fietsen. Deze tien dagen vielen me best zwaar. Toch heb ik het lamlendige gevoel om kunnen zetten naar een mooi doel en heb ik in deze periode 4 fotoboeken (van 2014 t/m 2019) gemaakt.

Na deze tien dagen quarantaine volgde een korte fietsvakantie in de Eifel waar ik intens genoten heb. En heel veel mooie winterritjes samen met, mijn vriend, Mick en Vera. Ook heb ik genoten van de evenementen op afstand georganiseerd door mijn fietsvereniging Snel Verzet Hoogland en True Grit Cycling. Zo hebben ik meegefietst met de 1,5 meter afstandtocht en de afsluiting van het seizoen van Snel Verzet en van ‘The Rock Solid’ ride van True Grit in samenwerking met Rock City Brewing.

Dit totdat bij mij eind november een Coronatest positief was, en, zoals we inmiddels allemaal weten, is positief in dit geval helemaal niet zo positief. Weer een periode van niet fietsen, helaas aan het einde van het jaar wanneer ik anders zo intenst geniet van de winterse ritjes.

Nu begint het nieuwe jaar en ga ik weer nadenken over nieuwe doelen, maar misschien stel ik dat nog heel even uit totdat ik hersteld ben van dit verschrikkelijk nare virus.

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.