Druks (boekrecensie)

Kort geleden zag ik dit boek, van Francien Regelink, voorbij komen op Instagram. De ondertitel van het boek is: mijn onrustige leven met ad(h)d. Gelijk werd me wel duidelijk dat het niet een negatieve kijk op ad(h)d is, maar dat je bij het lezen van dit boek een inkijkje in het hoofd van Francien zou krijgen. Naar dat inkijkje was ik wel heel benieuwd, zou ik iets herkennen?

Herkenning

Die herkenning die kwam gelijk toen ik eens iets ging opzoeken over Francien en haar boek. Het AD kopte een artikel over Franciens boek met: ‘Als ik seks heb, bedenk ik dat ik de muur nog moet schoonmaken‘. Ik moet heel eerlijk toegeven dat dat mij ook wel eens gebeurd, niet die muur hoor die ik nog schoon moet maken, maar wel ik denk wel aan de boodschappen die ik nog op het boodschappenlijstje moet zetten. Net als Francien heb ik pas op latere leeftijd laten onderzoeken of ik adhd heb. Dit kwam bij mij, omdat ik er bij het uitvoeren van mijn werk last van had. Dit leidde in eind 2017 zelfs tot een burn-out. Bij mij kwam het besef dat ik met een beetje hulp misschien iets beter aan sommige verwachtingen, zoals het afhebben van je werk, van de maatschappij kon voldoen. Ik vond deze hulp bij ADHDcentraal.

Druks

Die herkenning die ik vond bij het opzoeken van informatie over het boek, bleef ook tijdens het lezen. Ik kon het boek niet wegleggen, want naast dat ik veel herkenning vond is het ook nog eens onwijs leuk geschreven. Je krijgt echt een kijkje in het hoofd van Francien. Waar ik persoonlijk onwijs om moest lachen is de Francinnovatie, ik herkende dit. Alleen noem ik, en mijn vriendinnen met mij, dit altijd ‘een typische Joyce actie’. Deze benaming van ’typische Joyce actie’ was en is nooit negatief bedoeld, zo heb ik het in ieder geval niet ervaren, maar betekende gewoon; Joyce doet het op haar eigen manier. Naast dat je een kijkje krijgt in Franciens hoofd, heb ik ook nog superveel nuttige tips uit het boek gehaald waar ik wat mee kan in het dagelijks leven.

Ik zou zeggen heb je adhd pak dit boek erbij, nestel je in een fijn hoekje op de bank. Bij voorkeur met een dekentje en ga het lezen. Als je er niets uithaalt aan tips dan heb je in ieder geval een hele leuke inkijk in hoe het werkt in het hoofd van Francien en wel meer mensen met adhd.

Als je wilt weten hoe het er in mijn hoofd aan toegaat, dan is dit boek zeker ook een goede start. In ieder geval wens ik je veel leesplezier!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.