Het leven dat is pas topsport (boekreview)

Al een tijdje lag dit boek op de stapel boeken die ik wilde lezen. Ik had dit boek bij een training van Sanne van Paassen ontvangen. Ik was vol goede moed gestart, maar op de een of andere manier lukt het mij niet om ‘echte’ boeken te lezen. Hoe blij was ik toen ik ontdekte dat ik dit boek ook als ebook op mijn kobo ereader kon zetten!!

Uit je comfort zone

Net zoals bij de training wil Sanne van Paassen wil Sanne je met dit boek uit je comfort zone halen en je uitdagen de beste versie van jezelf te worden. Het is echt een doe-boek waarbij je je eigen grenzen gaat ontdekken en verleggen. Zo maak je je eigen buck-it en fuck-it list en daagt ze je uit hiermee aan de slag te gaan. Ik moet heel eerlijk zeggen; ik krijg al buikpijn bij het idee. Toch wil ik een van de items van mijn fuck-it list aangaan, als ik dit gedaan heb zal ik dit zeker delen op deze website!

Sport

Sanne trekt heel vaak de vergelijking naar (top)sport. Doordat ik zelf veel sport kan ik me goed in deze vergelijkingen vinden. Ik ken de spierpijn die een uitdagende training je kan geven, maar daarnaast ken ik ook het enorme plezier dat sporten mij geeft. Als je je doelen, ook op andere vlakken, wilt bereiken is het ook belangrijk dat je hier plezier aan beleefd.

Stap voor stap

En Sanne helpt je met dit boek met allebei, je doelen bereiken en er plezier bij beleven. Je doelen bereik je niet in een keer en daarom is het fijn dat je dit boek erbij hebt, stap voor stap neemt Sanne je mee. Het is echt een werkboek, de opdrachten die je in het begin van het boek doet komen later weer terug.

Sanne daagt je uit om groots te dromen, het kan bijna niet groot genoeg. Daarmee daagt ze je uit om echt uit je comfortzone te stappen. Je doelen formuleer je niet SMART, maar juist SMOOTH. Ook vraagt ze je om een buck-it list samen te stellen met vijf items die je wilt doen, maar dat is niet het enige wat ze vraagt. Daarnaast mag je ook een fuck-it lijst maken. Op je fuck-it list staan dingen die je wel zou willen, maar eigenlijk niet durft. Een item van mijn fuck-it list wil ik binnenkort met jullie delen. Ik zal jullie laten weten wanneer.

Ik kan iedereen die graag stap voor stap zijn doelen wil bereiken dit boek zeker aanbevelen. En als je eraan begint, heel veel succes!!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.