Brood bakken?!?

Zoals jullie misschien gemerkt hebben zit ik na mijn COVID-19 besmetting niet helemaal goed in mijn energie. Vandaar dat jullie hier weinig berichten voorbij zien komen over fietsen en aanverwanten zaken. Ik heb op dit moment de energie nog niet om weer voor lange ritten en trainingen op de fiets te stappen. Daarom is het tijd voor nieuwe dingen ontdekken en andere hobbies.

Gewoon beginnen

Zo heb ik afgelopen weekend besloten dat ik een brood wilde bakken. Dus met de boodschappen, maar gelijk de juiste ingrediƫnten gehaald. Het moest natuurlijk wel een gezond volkorenbrood worden.

Brood bakken is op dit moment heel erg hip, dus op internet zijn er genoeg tips te vinden. Ik gebruikte een recept van Baktotaal Bouwhuis. Alleen daar gebruikte ze keukenapparatuur voor het mixen van het deeg. Dit heb ik niet, daarom zocht ik op hoe je deeg kunt kneden met de hand. En hoe kon het ook anders, ik kwam op youtube terecht bij een filmpje van Robert van Heel Holland bakt.

Armspieren trainen..

Ik kwam erachter dat brood bakken vooral een klusje is van veel geduld hebben. Allereerst mag je je armspieren trainen, want het deeg moet 15 minuten lang gekneed worden. Volgens Robert en het recept totdat je een vliesje kunt trekken van het deeg. Ik begreep niet helemaal wat ze bedoelden, maar na 15 minuten had ik vermoeide armen en heb ik het deeg op de verwarming gelegd voor de eerste keer rijzen.

Wachten, wachten, wachten..

De eerste keer laat je het deeg 30 minuten rijzen. En ik moet heel eerlijk zeggen die eerste 30 minuten kon ik me prima vermaken. Nadat het deeg 30 minuten gerezen heeft, rol je het uit en vouw je het op en leg je het nog een keer voor 30 minuten weg. Het deeg is in deze twee keer 30 minuten flink gegroeid. Na deze twee keer rijzen komt een derde rijs van een uur. Ja van een UUR!! Dat was heel lang wachten voor deze adhd-er. Dus ik ben lekker naar buiten gegaan voor een wandeling. Toen ik terug kwam, was mijn deeg lekker groot en kon het de oven in!

Na nog eens 35 minuten wachten zag mijn brood er heel goed uit en konden Mick en ik heerlijk genieten van vers brood met allerlei lekkers erop. En ik kan je vertellen dit ga ik zeker vaker doen! Er is namelijk niets lekkerder dan vers brood!

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.